عکاسی چیست؟
همه ما دوست داریم با دوریبن های دیجیتال عکاسی یا گوشی موبایل که امروزه خیلی فراگیر شده اند، عکس بگیریم. بی شک عکاسی لذت فراوانی به ما می بخشد. می توان گفت عکاسی به ما یک دید دیگر برای زندگی کردن می دهد. یک روز دوربین عکاسی خود را بردارید و به دل طبیعت بزنید. از دوردورها و از صحنه های مختلف طبیعت عکس بگیرید. با لنز دوریبن عکاسی خود زیباترین لحظه ها را ثبت کنید و بعدا بنشینید به تماشای آنها! به نظرتان چه چیزی می تواند لذت بخش تر از این لحظه ها باشد؟!… در این پست قصد داریم شما را با عکس گرفتن و لذت های بیشماری که دارد آشنا کنیم و بطور خلاصه درخصوص مفهوم عکاسی چیست؟ با شما کاربران عزیز در گالری آلبوم وحید سخن بگوییم. پس لطفا همراه ما بمانید.
تعریف عکاسی
درکل عکاسی کردن به انسان روحی دوباره می بخشد که وصفناپذیر است. عکاسی در لغت به معنای عکس گرفتن و عکسبرداری است. بطور کلی می توان مفهوم عکاسی چیست را اینچنین تعریف کرد که “عکاسی به معنای ثبت لحظه ها بوسیله نور است!” در زبان انگلیسی هم عکاسی به همین اسم و مفهوم به کار می رود. یعنی فتوگرافی که فتو به معنی نور و گرافی به معنای ثبت یا نگارش است. بنابراین عکاسی یعنی ثبت و ایجاد یک تصویر به وسیله نور که از دوربین عکاسی ساطع می شود و به وسیله آن ثبت می گردد. انواع عکاسی را می توان به 3 شاخه طبقه بندی کرد که در ادامه آنها را معرفی می کنیم.
توجه: در مقاله “تاریخچه عکاسی” از بلاگ آلبوم وحید هرآنچه از ابتدای تاریخ عکاسی تاکنون به آن گذشته است را می توانید در یک نگاه مطالعه کنید. در صورتیکه به این هنر علاقه دارید و جدی تر می خواهید به آن بپردازید، بد نیست این مطلب را نیز مطالعه کنید.
انواع عکاسی
امروزه عکاسی در 3 شاخه اصلی طبقه بندی می شود که هریک از این شاخه ها، دارای ده ها زیرشاخه متنوع و مربوط به خود هستند. هزاران عکاس هستند که هرکدام در یکی از این زمینه ها کار کرده و سعی می کنند دغدغه مندی های انسانی خود را بواسطه زبان آن سبک بیان کنند. عکاسی در حقیقت دریایی از علم، هنر و صنعت است که عکاسان بیشماری را شیفته و دلباخته خود ساخته است. در ادامه مطلب عکاسی چیست با ما باشید تا هریک از این سرشاخه های اصلی را به اختصار معرفی کنیم.
- عکاسی علمی: مثل عکس گرفتن از طبعیت و زندگی جانوری و تهیه عکس های مستند برای برنامههای مستند
- عکاسی صنعتی: مثل عکس های تبلیغاتی برای شرکت هایی که برند و محصول خود را تبلیغ می کنند
- عکاسی هنری: مثل عکس هایی که در آتلیهها می گیریم یا عکس هایی از نماهای مختلف یک شهر یا یک طبیعت بکر و….
عکاسی که بعنوان یک پدیدهٔ علمی متولد شد، بهشکل یک صنعت گسترش یافت و به عنوان هنر تثبیت گردید. کشف عکاسی بدست یک نفر نبود و حاصل تلاش بسیاری از افراد بوده است. در عکاسی آنالوگ، باید تمامی تدبیرات اعم از: اصلاح رنگ، نور و کنتراست را قبل از نوردهی انجام داد. چون تقریباً بعد از نوردهی و ظهور فیلم، در این خصوص کار زیادی نمیتوان کرد. ظهور در عکاسی به معنای مواجهه دادن فیلم یا کاغذ عکاسی با مواد شیمیایی است که باعث تبدیل شدن فیلم به یک تصویر منفی یا مثبت یا کاغذ به تصویر عکس میشود. در حالی که عکاسی دیجیتال به فرایند ثبت تصاویر به وسیلهٔ دریافت و ثبت نور برروی سطح حساس به نور گفته میشود. الگوهای نوری بازتابیده شده یا ساطع شده از اشیاء برروی سطح حساس به نور سنسور تأثیر میگذارند و باعث ثبت تصاویر میشوند. [ 1 ]
ابزار مورد نیاز عکاسی
پس از پاسخ دادن به سوال عکاسی چیست می رسیم به بحث داغ ابزار فنی مورد نیاز عکاسی! عکاسی هنری است که پیش از هرچیز نیازمند دانش فنی است و برای یادگیری آن، باید از کار با دوربین شروع کنید. اما دوربین های عکاسی امروزه از تکنولوژی بسیار پیشرفته ای برخوردار هستند و هریک سیستم مخصوصی برای کار کردن دارند. اما این تمام ماجرا نیست. دوربین های حرفه ای بسیار حساس هستند و معمولا از قیمت های بالایی هم برخوردارند. از این گذشته کار با دوربین قدری پیچیده است و به یک سری ابزار خاص بعنوان کمکی نیاز دارد. از جمله مهم ترین ابزار مورد نیاز عکاس می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- دوربین
- سه پایه
- هد سه پایه
- لنز دوربین
- باتری دوربین
- رم با حافظه بالا
- کیف دوربین
- فلاش اکسترنال
- و…
دوربین عکاسی
عکاسی امروز بعنوان یک شغل شناخته می شود که زمینه های متنوعی را هم دربرمی گیرد. بعنوان مثال عکاسی خبری یا خبرنگاران عکاس که خود این شاخه به چند زیر شاخه تقسیم می شود. مثلا خبرنگار عکاس ورزشی، خبرنگار عکاس خبری واحد سیما و…. همچنین عکاسی آتلیه های عروس که بیشتر از مراسمات عروسی و… عکاسی می کنند. بطور کلی امروزه در عصر دیجیتال، عکاسی یک هنر و شغل محسوب می شود. تمامی لحظاتی که ما از گذشته می بینیم به وسیله عکاسی گذشتگان و ثبت آن لحظات با لنز دوربین های عکاسی به ما منتقل شده است. که هم اکنون بصورت رایگان در اختیار ما قرار گرفته اند تا تصویری از گذشته در ذهن ما تداعی شود.
قطعا بدون وجود دوربین های عکاسی، عکس گرفتن امری غیرممکن می نمود. بنابراین می توان گفت که عکاسی هم مثل سینما از آن دسته هنرهایی است که نیمی از ریشه آن از صنعت تغذیه می کند و بدیهی است که اگر آن نباشد، چیزی به اسم هنر عکاسی یا هنر سینما هم نمی تواند وجود داشته باشد. بنابراین هرجا در مورد عکاسی صحبت می شود، بی شک مبحث دوربین های عکاسی باید بخش مهمی از آن را دربربگیرند! دوربین عکاسی از ابتدای تاریخ عکاسی تاکنون در دو نوع آنالوگ و دیجیتال ساخته شده است که هریک کارایی متفاوتی نسبت به دیگری دارد.
انواع دوربین
دوربین ها در ابتدا از نوع آنالوگ بودند و عملکرد آنها به کل متفاوت بود. در این دوربین ها نگاتیو حرف اول را می زد. اینگونه که با تابیدن نور بر آنها از دریچه دوربین، تصویری ثبت می شد و سپس در تاریکخانه ظاهر می گردید. در این دوربین ها امکان دیدن تصویر پیش از چاپ آن وجود نداشت. اما با ورود دوربین های دیجیتال به بازار، عکاسی تحول اساسی پیدا کرد. اینگونه که دیگر نیازی به نگاتیو نبود و پیش از چاپ ، عکاس می توانست از هر نظر کادر خود را بررسی کرده و به تصویر ایده ال خود دست یابد. دوربین های دیجیتال امروزه در انواع بسیار متعددی ساخته و روانه بازار می شوند که هنرجویان تازه کار را به هنگام خرید دوربین عکاسی کمی گیج می کنند.
به همین دلیل ما در گالری آلبوم وحید لیستی کاملا حرفه ای و مورد اعتماد از بهترن دوربین های عکاسی در سال 2022 تهیه کردیم تا راهنمای شما عزیزان در حین خرید دوربین باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر لطفا مطلب “بهترین دوربین عکاسی در سال 2022” را مطالعه کنید.
عکاسی را از کجا شروع کنیم؟
پس از ارائه توضیح جامعی درمورد عکاسی چیست ، وقت آن رسیده است که یک راهنمایی به هنرجویان تازه کار این رشته ارائه دهیم که آموزش عکاسی را از کجا شروع کنند. همین جا باید یک چیز را به شما عزیزان گوشزد کنیم و آن اینکه عکاسی پیش از هر چیز، یک هنر است. برای فراگیری هنر در کنار یادگیری تکنیک (آموزش کار با دوربین و…) حتما باید زیبایی شناسی و سواد فلسفی و هنری خود را هم پابه پای آن، ارتقا دهید. شما باید به موازات آموزش عکاسی تحت نظر یک موسسه معتبر، مطالعاتی هم در زمینه زیبایی شناسی عکاسی انجام داده و همواره عکس های شاهکار تاریخ عکاسی را از ابتدا تاکنون ببینید. نقدهای نوشته شده در مورد آنها را نیز با دقت مطالعه کنید تا شانس این را پیدا کنید که با نقطه نظر بهترین عکاسان تاریخ آشنا شوید و زیبایی شناسی عکاسی را بهتر دریابید.
وعده ای که در این مقاله می خواهیم به شما کاربران عزیز بدهیم، ارائه یک راهکار مناسب و استاندارد برای افرادی است که می خواهند عکاسی را بطور منسجم و حرفه ای یاد بگیرند؛ اما نمی دانند از کجا شروع کنند. شما می توانید با دنبال کردن پیوند زیر و مطالعه دقیق مطلب معرفی شده، همه چیز را در این باره دریابید. همچنین در آینده ای نزدیک نیز قصد داریم یک رشته مطالب آموزشی و نظام مند در زمینه آموزش عکاسی برای شما عزیزان گردآوری کنیم؛ پس در آینده نیز بلاگ آلبوم وحید را دنبال کنید. خبرهای خوبی در راه خواهد بود!…
آموزش عکاسی
چنانچه می خواهید مطالعه جامع تری در زمینه سبک های مختلف هنر عکاسی داشته باشید و یا می خواهید عکاسی را گام به گام آموزش ببینید اما نمی دانید از کجا شروع کنید، حتما مقاله “آموزش عکاسی از صفر تا صد به زبان ساده“ از بلاگ آلبوم وحید را با دقت مطالعه کنید.
چاپ عکس پس از ثبت لحظه ها
در پایان آموزش عکاسی چیست وقتی شما شروع به آموزش کار با دوربین می کنید، کم کم یاد می گیرید چگونه عکس های زیباتری بگیرید و بعد از مدتی در کار خود نسبتا حرفه ای می شوید. زمانی می رسد که پس از اینکه عکس های زیادی با دوربین تان می گیرید، آنها را در سیستم خود طبقه بندی کرده و عکس های خوب را از سایرین جدا می کنید. در میان این عکس ها، مواردی را می بینید که بسیار خوب یا حتی عالی به نظر می رسند و شما علاقه دارید آنها را در مدیوم واقعی تری به جز مدیوم دیجیتال نگهداری کنید. در چنین مواقعی چه مدیومی بهتر از چاپ عکس برروی کاغذ؟! که هم واقعی تر است و هم از دوام و ماندگاری بیشتری برخوردار است…
ما در گالری آلبوم وحید خدمات چاپ عکس آنلاین را با مرغوب ترین کاغذهای بازار و به شکل کاملا حرفه ای انجام داده و درب منزل به مشتریان عزیز تحویل می دهیم. کافی است سری به صفحه چاپ عکس آلبوم وحید بزنید و اطلاعات چاپ مورد نظر خود را در سیستم وارد کرده و سفارش خود را ثبت نمایید. پس از این مرحله همکاران ما با شما تماس می گیرند و مراحل ثبت سفارش را تکمیل می کنند. چنانچه به تازگی قصد چاپ عکس دارید، برروی لینک موجود در ابتدای این پاراگراف کلیک کرده و اقدامات لازم را انجام دهید تا همکاران ما هرچه سریع تر به درخواست تان رسیدگی کنند.
سخن آخر
“عکاسی یعنی عشق ؛ عکاسی یعنی زندگی“ باید با تمام وجود با عکاسی زیسته باشی تا بتوانی معنی این جمله را عمیقا درک کنی!… بنابراین اینها همه و همه بیانگر اهمیت عکاسی و دوربین های عکاسی هستند. در این پست سعی شد تا شما را با مفهوم عکاسی چیست و عکاس کیست آشنا کنیم. امیدواریم این مقاله هم مورد توجه شما کاربران گرامی قرار گرفته باشد.