در این پست می خواهیم قدری درخصوص تاریخچه عکاسی با شما عزیزان صحبت کنیم. امیدواریم این مطلب مورد پسند شما کاربران عزیز قرار گیرد. هدف گالری آلبوم وحید در ارائه چینین پست هایی، آگاهی دادن به بازدید کنندگان عزیز و آشنا کردن آنها با مطالب مرتبط با سایت است. عکاسی دارای سه جنبه علمی، صنعتی و هنری است. این هنر اصیل در حقیقت به‌عنوان یک پدیدهٔ علمی متولد شد؛ به شکل یک صنعت گسترش یافت و سپس در جایگاه یک  هنر تثبیت شد. عکاسی بر خلاف سایر هنرها توسط یک شخص یا فرد خاص اختراع یا کشف نشده است. بلکه نتیجه تلاش و زحمات بسیاری از افراد در زمینه های مختلف بوده است. در ادامه با ما باشید تا بنیان تاریخ عکاسی را با شما در میان بگذاریم.

 

 تاریخ عکاسی در غرب

عکاسی در لغت به معنای روش و ایده گرفتن عکس یا عکسبرداری است. همچنین به شغل یک عکاس نیز اشاره دارد. این هنر یا حرفه در اکثر زبان های دنیا به معنای فتوگرافی است. (photography) که ترکیبی از دو کلمه یونایی فتو به معنی نور و گرافی به معنای ثبت یا نگارش است. آلبوم عکس نیز کتابچه ای است که رویدادها و لحظات مهم ثبت شده توسط دوربین را در خود نگهداری می کند. اولین تصویر در سال ۱۸۲۲ میلادی توسط مخترع فرانسوی، ژوزف نیسه‌فور نیِپس تولید شد. او پس از آن توانست عکسی دائمی از طبیعت ثبت کند که با نام اصطبل و کبوترخانه معروف است. او با همکاری لوئی داگر آزمایش‌هایی بر روی ترکیبات نقره انجام داد که براساس یافته‌های یوهان هاینریش شولتز بود. داگر در سال ۱۸۳۷ توانست روش داگرئوتایپ را اختراع کند.

اولین دوربین عکاسی در اوایل قرن 19 ساخته و روانه بازار شد. این اتفاق صرفا اختراع یک فرد نبود، بلکه نتیجه تلاش های شبانه روزی افراد مختلف در بازه های زمانی متفاوت در طول تاریخ بوده است. اما از روزی که دوربین عکاسی اختراع شد، این هنر به سرعت رشد و تکامل پیدا کرد و به عنوان یک صنعت همه فن حریف، گسترش یافت. تکنولوژی موجود در دوربین های اولیه همانطور که می دانید، آنالوگ بود که کم کم به اشکال دیجیتال امروزی تغییر شکل داد. عکاسی نیز همچون سایر هنرها، از آغاز پیدایش تا کنون سبک های مختلفی را تجربه کرده و تاریخ آن در دست عکاسان خلاق و محبوبی در سراسر جهان، فراز و نشیب بسیار یافته است.

 

توجه:

ممکن است شما دانشجوی عکاسی باشید و به دنبال راهی برای شروع مطالعات منسجم و مدون در این زمینه بگردید. ما در مقاله آموزش عکاسی از صفر تا صد به زبان ساده راهنمای جامعی را در این خصوص گرد آورده ایم. مطالعه این مقاله نیز می تواند در این مورد کمک کننده باشد.

 

عکاس حرفه ای

دانستن، دقیقا همان چیزی است که یک عکاس باید آن را بواسطه تصویر بیرون بریزد! او طرح را برای یک شلیک در شرایط مطلوب هل می دهد. اما به ندرت اولین تجربه را با نتیجه مطلوب به دست می آورد. درست به همین دلیل نیاز به ویرایش تصویر به منظور نزدیک تر کردن عکس به هدف پیش بینی شده، خود را نشان می دهد. فرآیند ویرایش عکس و پردازش پس از آن، یک کار تخصصی است. که در یک مدرسه عکاسی تدریس می شود. این یک قدم مهم در جهت گرفتن یک عکس پرفکت و عالی است. واضح بودن، تخیل، هدفمند بودن و تخصص در ابزارهای ویرایش عکس، فاکتورهایی اساسی هستند که باید به عنوان یک ویرایشگر به آن دست پیدا کرد.

 

عکاسی در ایران

پیدایش عکاسی و گسترش روش‌های گوناگون این حرفه در ایران، با اختلاف حدود 3 سال از اعلام موجودیت عکاسی در فرانسه روی داده‌ است. صنعت عکاسی بر روی کاغذ حساس در سال ۱۸۳۹ میلادی به وجود آمد. در سال ۱۸۴۱ میلادی پلاک های شیشه برای عکاسی اختراع شد و با توجه به قرائن موجود، این اختراعات و انواع وسایل عکسبرداری دو تا سه سال پس از اینکه به بازار بیاید، به صورت هدیه به دست پادشاه ایران می‌رسید. صنعت عکاسی در ایران با ظهور شبکه‌های اجتماعی به رونق گسترده‌ تری دست یافته‌ است.